BLUE
MK
Marieke Kuypers
@marieke.bsky.social
Journalist/factchecker ✨
2.2k followers293 following49 posts
MKmarieke.bsky.social

De Volkskrant framet doodleuk álle pro-Palestina demonstraties als “gehoor geven aan de oproep van Hamas”.

Bij de betoging in Rotterdam klinkt ook uit Joodse kelen ‘Free, free Palestine!’

Wereldwijd gaven veel demonstranten gehoor aan de wereldwijde oproep om de straat op te gaan voor de Palestijnen. In Rotterdam kwamen zondag zo’n vijfduizend mensen naar het centrum. Als de naam Mark Rutte valt, roept de menigte ‘BOEOE’.
Oproep
Zij hebben gehoor gegeven aan de wereldwijde oproep van tal van bewegingen om dit weekend wereldwijd voor de Palestijnen te demonstreren. Naast Rotterdam vinden betogingen plaats in Eindhoven, Maastricht, Den Haag en Amsterdam, en over de grens in Düsseldorf, Münster, Keulen en Bielefeld. In Berlijn is een pro-Palestijnse bijeenkomst verboden, maar in Brussel waren 12 duizend mensen op de been, en in Londen zelfs honderdduizend. Ze protesteren allemaal tegen de Israëlische aanvallen op Gaza, die volgden op de bloedige verrassingsaanval van de militante Palestijnse beweging Hamas, 7 oktober in Israël. Over en weer heeft deze jongste oorlog al duizenden mensenlevens geëist.
9

HLhanslejeune.bsky.social

Mag er daar onder werktijd gedronken worden? (die krant tijd geleden opgezegd en ze doen erg hun best om mij daar geen spijt van te laten krijgen)

0
MKmarieke.bsky.social

Palestina is niet hetzelfde als Hamas en door ze samen te voegen legitimeert de Volkskrant de ongekende collectieve bestraffing van Palestijnse burgers door Israël.

3
PVpvansteijnen.bsky.social

Is al aangepast.

1
CBbergcathy.bsky.social

Was me idd ook opgevallen, goed dat ze het het hebben aangepast.

0
Lluusjen.bsky.social

True colours.

0
JKjohnknappers.bsky.social

Klopt. Er zijn meerdere media die zich hier schuldig aan maken hoor. Neutraal nieuws brengen blijkt blijkbaar ingewikkeld.

0
ADviskip.bsky.social

Dit kwam net binnen. Als Israel niet stopt vliegt de vlam in de pan.

0
ADviskip.bsky.social

Dat is wel heel kort door de bocht.

0
Zzanbizar.bsky.social

Onvoorstelbaar

0
MK
Marieke Kuypers
@marieke.bsky.social
Journalist/factchecker ✨
2.2k followers293 following49 posts