BLUE
NH
Nils Henrik
@nilshenrik.bsky.social
Bøker. Musikk. Fotball. Jæren. Popkulturguru med opprykk.
1.4k followers883 following13.9k posts
NHnilshenrik.bsky.social

Ingen som har råd til ein bustad til 8 mill. treng eit skattekutt på 270 kroner. Men for dei som har aller minst frå før kan denne barberinga av kommunens budsjett vere katastrofal. Skattlegg alle bustader og doble satsen no. Vh bustadeigar i Oslo.

Byrådet reduserer eiendomsskatten med 80 millioner. Det beskriver de selv som et ganske beskjedent kutt. Det betyr at det får inn 650 millioner kroner fra eiendomsskatten. 

Man betaler ikke betaler skatt på boliger verdt under 6,7 millioner kroner. Byrådet kutter skattesatsen frå 2,8 til 2,5 promille.

For en bolig til en markedsverdi på 8 millioner, betaler du nå 25020 kroner i eiendomsskatt. Med reduksjonen i eiendomsskatten for neste år, vil du betale 2250 kroner. Det vil si 270 kroner spart.

(Skjermdump frå aftenposten.no)
8

gvidnes.bsky.social

Fornuftig, som vanleg, men det er uvant å tenkje på deg som Oslobuar.

1
Vvelonitram.bsky.social

Uenig i kutt av eiendomsskatt, men om jeg forstår deg rett, bort ned bunnfradrag og en dobling? Hipp, hurra, her får du 2000kr ekstra å betale i måneden?

0
MEmortenelster.bsky.social

Skattekuttet på 270 kr blir også greitt ete opp av ei avgiftsauke på 1500.

0
Lllandari.net

Tenk å kunne slippe unna med så lite i eiendomsskatt da. Mvh Bygda. (I underkant av 5000,- med et formuesgrunnlag for boligen på ca. 2 mill.)

1
EKeklem.bsky.social

Bor på Vålerenga. Boligen stiger mye i verdi på grunn av: * Offentlig, skinnegående transport * Nærhet til skole * Nærhet til bra parker og idrettsanlegg Helt fint å skattes litt ekstra for det. Jeg lever ikke i et vakuum.

0

Altså, vi betaler langt mer i eiendomsskatt her jeg bor i Frankrike, og uten det, hadde kommunen vært SÅ mange kulturtilbud fattigere. Og fordi vi boligeiere bidrar med summer av en viss størrelse, blir tilbudene også langt rimeligere og ofte gratis, og mange fler benytter seg av det.

1
ESschrevans.bsky.social

Tiltrer dette. Eg betaler eigedomsskatt i Oslo. Dette byrådet gjer at eg sparer nokre hundrelappar i året. Eg takkar ikkje nei til det, men eg vil veldig mykje heller at Oslo skal vera ein god by for ungane mine å voksa opp i og for meg å bli gammal i.

1
NH
Nils Henrik
@nilshenrik.bsky.social
Bøker. Musikk. Fotball. Jæren. Popkulturguru med opprykk.
1.4k followers883 following13.9k posts