BLUE
TM
Tapio Määttä
@tapiomaatta.bsky.social
Academic Rector, Professor of Environmental Law, University of Eastern Finland
2.2k followers1.4k following199 posts
TMtapiomaatta.bsky.social

Hallitus haluaa lisätä yksilöiden itsensä ja työnantajien maksuosuutta koulutuksesta. Tämä on mm. aikuiskoulutustuen lakkauttamisen taustalla. Suomen Kuvalehden kolumnissani pohdin jatkuvan oppimisen tulevaisuutta. Kommentteja? suomenkuvalehti.fi/mielipide/ta...

4

HEheidimalin.bsky.social

Jos maksaja on henkilö itse, koulutus painottuu entistä enemmän varakkaille ihmisille, kun pienipalkkaisilla ei ole varaa kouluttautua. Kaikki elämisen kustannukset ovat nousseet.

1
JMmahonen.bsky.social

1. kysymys: Mikä olisi paras liiketoimintamalli korkeakoululle, joka mahdollistaa osatutkintojen tuottamisen edes täyskatteellisesti - se on keskeinen kysymys. 2. kysymys: motivaatio: oma intoni opettaa ”ilmaiseksi”, jotta joku saa sisäänheittotuotteen jonnekin, ei ole suuri.

0
ESsorjonen.bsky.social

Visioni on ollut jo pitkään suorakäyttöinen akateeminen tietovaranto, jota jokainen kiinnostunut voi käytää osaamisensa jatkuvaan - ajasta ja paikasta riippumattomaan - kehittämiseen. Evaluaatio ja pätevyyttä osoittavien asiakirjojen hallinta jää opinahjojen ja korkeakoulujen tehtäväksi.

0
MKmarikanerva.bsky.social

Lyhyempiä, ei-tutkintotavoitteisia koulutuksia varmasti tarvitaan ja tuleekin syntymään näiden muutosten myötä. Aina ei tarvita uutta tutkintoa, mutta aiempi rahoitusjärjestelmä palkitsi oppilaitosta tutkinnoista. Mieluummin olisin muokannut aikuiskoulutustukea kuin jotain kokonaan uutta.

2
TM
Tapio Määttä
@tapiomaatta.bsky.social
Academic Rector, Professor of Environmental Law, University of Eastern Finland
2.2k followers1.4k following199 posts