BLUE
TM
Tapio Määttä
@tapiomaatta.bsky.social
Academic Rector, Professor of Environmental Law, University of Eastern Finland
2.2k followers1.4k following199 posts
TMtapiomaatta.bsky.social

Minulla jäi nuorena Stephen King -vaihe kokematta ja myöhemmin ajattelin, ettei ole mun juttu. Kirjaston palautushyllystä bongasin yhden kirjansa (The Institute) ja päätin antaa mahdollisuuden. Oli mukaansatempaava. Voisin lukea enemmänkin, mistä Kingistä olet tykännyt eniten? #kirjataivas

14

Tpanduru.bsky.social

Ehdoton suosikkini on Misery! En ole romaania lukenut ikänäni niin nopeasti

0
TLtapsalaakso.bsky.social

Paljon on jo tullut hyviä ehdotuksia. Itse jouduin lukemaan nämä kaksi yhdellä istumalla: Doloreksen tunnustus ja romaanikokoelman Sydänyön Langolieerit.

0
JLjuhalansman.bsky.social

Omat suosikkini löytyvät kaikki sieltä alkupäästä tuotantoa. Misery lienee viimeinen, jonka luen kuuluvaksi Kingin kultakauteen. Parhaat (mielestäni) It ja pari ensimmäistä novellikokoelmaa.

0
EMmervaala.bsky.social

11/22/63

0
SRreimansaara.bsky.social

Kingillä on todella laaja tuotanto, johon mahtuu monenlaista. Joten vaikea suositella, kun ei tiedä minkätyyppisistä kirjoista yleensä pidät. Itse olen tykännyt eniten Dark Tower- sarjasta, jota muutenkin pidetään hänen pääteoksenaan.

0
Jloupcypher.bsky.social

- Piina - Hohto - Tarpeellista Tavaraa

0
Otucmo.bsky.social

Jossain vaiheessa vuosituhannen vaihteen jälkeen koitin lukea koko tuotannon. En tiedä onnistuinko, mutta ainakin suomeksi käännetyistä sain suurimman osan käsiini. Musta torni-sarja taisi tulla luettua viimeiseksi, jotkut osat julkaistiin vasta myöhemmin. Se jäi silloin mieleen muita paremmin.

0
PVpiipavee.bsky.social

Lohikäärmeen silmät. On aivan erilainen kuin mitä normaalisti kirjoittaa.

0
JJjojalonen.bsky.social

"Painajainen" eli Salem's Lot. Oikein reipas klassikko. Ja tietysti "Yön äänien" pikkutarinat ovat sitä ehtaa Kingiä, joita voi suositella kaikille.

0
TM
Tapio Määttä
@tapiomaatta.bsky.social
Academic Rector, Professor of Environmental Law, University of Eastern Finland
2.2k followers1.4k following199 posts